Voor ouders

Foto quote

Jeugd en gezinshulp Alphen a/d Rijn

Voor ouders

Ik heb hulp nodig voor mijn kind of gezin

Ervaart u veel stress in de opvoeding van uw kind zonder dat u precies weet waar het aan ligt? Oog voor thuis Alphen aan den Rijn helpt u graag op weg. Dit hoeft niet altijd direct jeugdhulp te zijn. Meld u aan via de blauwe knop. Dan nemen wij contact met u op.

Direct aanmelden

bouwen

Ondersteuning nodig?

Dan ontvangt u na aanmelding een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking. Onze jeugd- en gezinsprofessionals gaan vervolgens met u aan de slag. Uw gezin en waar nodig anderen, zoals de school of uw huisarts, worden hier indien nodig bij betrokken. Zo maken we gebruik van alle mogelijke oplossingen voor uw vragen.

Wij kijken niet alleen naar de vragen die spelen rondom (de opvoeding van) uw kind. Maar ook naar eventuele andere problemen die in uw gezin een rol spelen, zoals een echtscheiding of financiële problemen. Als er spanningen zijn in uw gezin, heeft dit invloed op uw kind.

Bijzondere jeugdhulp nodig?

Kan uw jeugd- en gezinsprofessional uw hulpvraag niet zelf oppakken? Dan regelen zij extra specialistische hulp. Wij werken hiervoor samen met verschillende jeugdhulpaanbieders in onze regio.

Uw jeugd- en gezinsprofessional betrekt deze specialistische hulp bij uw gezinsplan. Maar blijft zelf ook betrokken én blijft uw contactpersoon. Zo voorkomen we dat u weer van voor af aan moet beginnen met uw hulpvraag.

Bescherming van uw gegevens

Uw privacy is belangrijk voor ons.

Uw aanmeldgegevens komen direct in een beveiligd systeem terecht waar alleen medewerkers in mogen kijken die daar bevoegd voor zijn. U leest er alles over in onze privacyverklaring.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

logo Centrum voor jeugd en gezinHeeft u vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kinderen? En is jeugdhulp nog een stap te ver? Bij de professionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) kan iedereen terecht met kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden. Naast de jeugdarts en de jeugdverpleegkundige kan het CJG bij opvoedvragen die meer aandacht nodig hebben, een wijkpedagoog van Kwadraad inschakelen. En natuurlijk kan het CJG u altijd adviseren om alsnog contact met ons op te nemen.

Meer informatie

Aanmelden voor jeugdhulp

Aanmelden voor jeugdhulp

Velden met een * zijn verplicht.

Vul onderstaand formulier volledig in en druk op 'Versturen'. Wij bellen u binnen enkele weken voor het maken van een afspraak.

Let op!

Loopt de situatie thuis uit de hand en weet je niet meer wat je moet doen? Bel dan naar 0172 – 227 000.

Welk getal is het grootst: acht of drie?