Niet tevreden? Vertel het ons!

Klacht indienen?

De medewerkers van Oog voor thuis doen hun werk zo goed mogelijk. Bent u toch niet tevreden over de hulpverlening? Bespreek dit dan eerst met de medewerker die uw contactpersoon is. Samen komt u misschien wel tot een oplossing. Lost dit het probleem niet op? Dien dan een klacht in bij Oog voor thuis via het formulier hieronder. Wij behandelen de klacht volgens een vaste procedure.

U kunt uw klacht ook indienen bij de externe klachtencommissie Jeugdhulp Zuid-Holland. Dan wordt de interne klachtenregeling overgeslagen. Maar wij hopen dat u ervoor kiest om uw klacht eerst met ons te bespreken.

Betrek een vertrouwenspersoon

Iedereen heeft recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon zodra u gebruik maakt van jeugdhulp. Hiervoor kun u gratis terecht bij Jeugdstem. De vertrouwenspersoon luistert naar uw verhaal en neemt deze altijd serieus.

Soms helpt dat al. Hij of zij vertelt wat u rechten zijn en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het schrijven van een klachtbrief en bij een gesprek met ons.

Ik kan het niet alleen

MEE Zuid-Holland Noord biedt ondersteuning aan mensen met een beperking. Zij kunnen u helpen als u vragen of problemen ervaart op het gebied van bijvoorbeeld opvoeding & ontwikkeling, leren, werken & vrije tijd, regelgeving en geldzaken of samenleven & wonen. Bent u niet tevreden over hoe wij u ondersteunen? Vraag dan of MEE u hierbij kan helpen.

Klachtenformulier

Vul onderstaand formulier volledig in en druk op versturen. Wij nemen dan contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht.

Wat is kleiner: een koe of een land?