Wij zijn Oog voor thuis!

Oog voor thuis. Dat is onze nieuwe naam. Een naam die zegt waar we als nieuwe jeugdhulporganisatie voor staan. We maakten onze nieuwe naam bekend tijdens de startbijeenkomst in Parkvilla voor alle partners waar we mee samenwerken.

Wethouder Anouk Noordermeer onthulde de naam samen met de kinderen en andere meedenkers die de naam mede hebben bedacht.

Samen
De nieuwe naam is ontwikkeld samen met de kinderraad en iedereen die mee wilde denken. Zij staken de koppen bij elkaar in een gezamenlijke workshop. Daaruit kwam een selectie van drie namen. Daar konden inwoners van Alphen aan den Rijn vervolgens op stemmen. De naam met de meeste stemmen was Oog voor thuis.

Openingsevent
De nieuwe naam is bekend gemaakt tijdens de officiële openingsbijeenkomst van de nieuwe organisatie. Die vond plaats op 30 mei in Parkvilla. Daar konden partners en relaties kennismaken met de nieuwe organisatie.

Nieuwe bestuurder
Met een nieuwe naam krijgt de organisatie ook een nieuwe (waarnemend) bestuurder. Saskia Oostrom heeft besloten haar contract als directeur-bestuurder per eind juni niet te verlengen. Bart van Eijck, nu programmamanager bij de gemeente, neemt deze functie van haar over.

Jeugd- en gezinshulp dichtbij
Gemeente Alphen aan den Rijn gelooft in jeugd- en gezinshulp die dichter bij de inwoners is georganiseerd. Daarom heeft de gemeente een eigen organisatie voor jeugd- en gezinsteams opgericht: Oog voor thuis. De nieuwe organisatie is ván ons en is er vóór ons, herkenbaar, bereikbaar en dichtbij!